Garanție și conformitate

Garantia produselor vandute de SPT


Pentru produsele vândute pe acest site, garanția acordată se supune legilor române conform legislației în viguare( legea 449/2003) cu adăugirile ulterioare și politicilor comerciale ale producătorilor, pe baza certificatului de garanție si al documentului de cumpărare.


Completarea corectă și completă a garanției necesită desigilarea ambalajului original pentru vizualizarea seriei produsului acesta fiind singurul motiv pentru desigilarea produsului. Lipsa certificatului de garanție trebuie sesizată in 48 de ore de la recepția coletului. După această perioadă sesizarea nemaifiind fondată.


Garanția produselor este de 12 luni pentru persoane juridice și de 24 luni pentru persoane fizice. Garanția începe să curgă de la data inscrisă pe documentul vânzării.
Garanția acoperă defectele de fabricație sau de material. Remedierea acestora fiind de maxim 15 zile prin rețeaua de service a producatorului / distribuitorului, specificate in certificat. Aceste deficiențe vor fi înlaturate gratuit sau prin înlocuirea cu un produs aflat în stare perfectă de funcționare  (acesta poate fi înlocuit de un model similar).


 Condițiile de acordare a garanțiilor pot varia in funcție de producător și sunt stabilite în politicile comerciale ale fiecarui producător, la nivel național.


Certificatul de garanție este unic (înseriat), iar pastrarea în bune condiții pică în sarcina beneficiarului .


Accesoriile nu beneficiaza de garanție. Piesele de schimb pot beneficia de garanție doar dacă sunt înlocuite în service autorizat.
Garanția nu acoperă componentele care sunt uzate datorită unei suprasolicitări, utilizare incorectă, utilizare în neconcordanță cu instrucțiunile de folosire, întreținere defectuoasă sau păstrare necorespunzatoare. Precum și în cazul intervențiilor neautorizate.


Garanția se pierde:
• In cazul in care nu se poate prezenta certificatul de garanție si documentul de achiziție in original, sau este deteriorat astfel îincât datele înscrise să nu fie lizibile
• Dacă produsul a fost demontat de personal neautorizat.
• Nu sunt completate rubricile certificatului de garanție.
• Seria si tipul menționate pe eticheta produsului nu sunt lizibile. (nu au fost protejate).

Returnare produse

Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice.

Astfel, consumatorul în cazul produselor livrate prin curier are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumparare, fără penalitați și fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului.

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au însoțit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face în cel mult 30 de zile de la retur.

Acestă clauză se aplica conf. O.G. 130/2000, în cazul achiziționării de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanță, aplicăndu-se definițiile cuprinse în O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.


Reclamații,  sesizări si sugestii:


Pentru reclamații sesizări și sugestii ne puteți contacta la pagina de contact.


Pentru a nu întâmpina probleme de garanție va rugăm sa afișați/ cititi normele de utilizare a produselor, și totodata va rugam sa instruiti personalul care le va folosi.

SĂNĂTATEA ȘI PROTECȚIA DUMNEAVOASTRĂ este lucrul cel mai important. Pentru aceasta, folosiți scule de cea mai bună calitate și adaptate muncii pe care doriți să o efectuați.  Folosiți echipamentele de protecția muncii și respectați normele specifice pentru lucrarile pe care le executați.

PROTEJAȚI-VĂ! Purtați ochelari de protecție la toate lucrările pentru a vă proteja de parf,aschii, radiații luminoase etc. purtați manuși de protecție pentru toate lucrările pentru protejarea împotriva așchiilor, șocuri,arsuri etc. ELECTRICITATE ! Nu lucrați niciodata sub tensiune sau in apropierea surselor de tensiune fara a utiliza sculele la 1000 V.

ALEGEȚI SCULA ADECVATĂ! Fiecare sculă este destinată pentru o anumita utilizare. Nu folosiți scula pentru o lucrare nerecomandată acesteia. Utilizarea sculei adecvate vă asigură confort, productivitate și securitate. Nu modificați geometria sculei (polizare,sudură,incalzire excesivă…) pentru că veți modifica caracteristicile acesteia și ar putea-o fragiliza. Nu folosiți scula peste capacitatea acesteia folosind prelungitoare, prin șocuri sau accesorii necorespunzătoare.

INTREȚINEREA SCULELOR: țineti sculele curate pentru a evita alunecările și pentru o priză corectă. Înainte de utilizarea acestora faceți o inspecție a stării acestora, acestea nu trebuie să prezinte uzuri excesive sau deformări, iar mecanismele trebuiesc curățate și gresate în mod regulat.